Verzekering

ANWB Fietsverzekering

Online afsluiten binnen 5 minuten

Bereken zelf uw premie en sluit eenvoudig en snel een ANWB (Unigarant) Fietsverzekering af. U kunt zowel uw gewone fiets, E-Bike als wel Speed E-Bike snel en eenvoudig verzekeren.

Scherpe premie voor een  fietsverzekering op maat

Een fietsverzekering van ANWB dekt de diefstal van uw fiets. U kunt aanvullend kiezen om schade, ongevallen en rechtsbijstand te verzekeren. En als lid profiteert u altijd van 5% korting!

Extra ledenvoordeel: gratis pechhulp voor uw fiets

ANWB-leden krijgen nu Wegenwacht Fiets Service gratis bij afsluiten van een fietsverzekering! Profiteer nu! Met de fietsverzekering van de ANWB zijn zowel nieuwe als tweedehands fietsen goed verzekerd. Voor elektrische fietsen gelden extra gunstige voorwaarden. Ook voor uw Speed E-Bike. Met de fietsverzekering van de ANWB heeft u altijd de juiste dekking. De ANWB fietsverzekering biedt de keuze uit twee dekkingen: Basis en Compleet.

Fiets gestolen?

Fiets gestolen? Afhankelijk van de gekozen dekking krijgt u de aanschafprijs of een deel van de aanschafprijs terug. Komt vandalisme helaas maar al te vaak voor in uw regio? Verzeker uw fiets dan drie of vijf jaar tegen diefstal én beschadiging met de dekking op basis van de aanschafprijs. Zo stelt u een fietsverzekering samen die het best bij u past.

Fietsverzekering Basis 3 jaar

Verzekerd is schade als gevolg van diefstal van de fiets of een poging daartoe. Als de fiets in de eerste drie jaar wordt gestolen, vergoeden wij 100% van het verzekerd bedrag.

Fietsverzekering Compleet 3 jaar

Naast diefstal is schade aan uw fiets door een ongeval of valpartij verzekerd voor 3 jaar. Met deze dekking bent u tevens verzekerd van rechtsbijstand bij het verhalen van schade en krijgt u een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met uw fiets. 

Fietsverzekering Compleet 5 jaar

Naast diefstal is schade aan uw fiets door een ongeval of valpartij verzekerd voor 5 jaar. Met deze dekking bent u tevens verzekerd van rechtsbijstand bij het verhalen van schade en krijgt u een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met uw fiets.

Sluit direct uw Fietsverzekering af (vaste periode)

Sluit direct uw Fietsverzekering af (doorlopend)

Aanvullende informatie Elektrische fietsen

Voordelen Unigarant Elektrische Fietsverzekering

- Pechhulp onderweg gratis meeverzekerd
- Keuze uit betalen per jaar of per maand (vanaf € 4,40)
- Verzeker accessoires eenvoudig mee
- Keuze uit Diefstal of Diefstal en Beschadiging
- Inclusief Verhaalrechtsbijstand en Ongevallen

Speed E-Bikes

Stel zelf uw Speed E-Bike verzekering samen.
Bij Unigarant stelt u zelf uw Speed E-Bikeverzekering samen op basis van uw persoonlijke wensen en situatie. Maak een keuze uit 4 verschillende basisdekkingen: Alleen WA, Diefstal, Aanrijding of Diefstal en Aanrijding. Voor extra zekerheid breidt u uw Bromfietsverzekering eenvoudig uit met meerdere aanvullende dekkingen. Doordat u zelf uw Brommerverzekering samenstelt, betaalt u alleen voor wat ú nodig heeft.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

De wet verplicht iedereen die op een scooter, brom- of snorfiets rijdt, zich te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA).
De WA-dekking vergoedt schade die u een ander toebrengt.

Diefstal

U bent verzekerd tegen diefstal van uw tweewieler of eventuele accessoires. En ook tegen schade ontstaan door poging tot diefstal en als gevolg van joyriding. Ook schade door brand en storm is met deze dekking verzekerd.

Let op: Naast het standaardslot moet uw Speed E-Bike altijd op slot worden gezet met een 'categorie 3' ART goedgekeurd veiligheidsslot. Wij kunnen u adviseren en eventueel voorzien van het juiste slot en aanvullende zekerheidsmaatregelen.

Aanrijding

Met de dekking Aanrijding is uw Speed E-Bike verzekerd tegen schade door aanrijding, vallen, vandalisme, brand en storm. Ook  is schade aan de accu door vallen of stoten ook verzekerd. En schade aan uw kleding en helm* is verzekerd tot € 350,-.

Diefstal en aanrijding

Dit is de meest complete verzekering. U bent zowel tegen diefstal als tegen beschadiging verzekerd.

Het dragen van een helm is tijdens gebruik van uw Speed E-Bike verplicht!

Sluit direct uw Speed E-Bike verzekering af.

Uiteraard kunt u naast de basisdekkingen ook nog kiezen uit verschillende 
aanvullende dekkingen voor uw Speed E-Bikeverzekering.

Aanvullende informatie

Polisvoorwaarden Fietsverzekering

Polisvoorwaarden Speed E-Bikeverzekering

Preventietips

Schadeformulier fietsen / E-Bikes

Schadeformulier Speed E-Bikes


TerugDeel het met uw vrienden!