Maat-advies

 

Fiets maattabel

Langdurig fietsplezier! Het begint bij de juiste framehoogte

De juiste framehoogte is de basis voor comfort, optimale krachtoverbrenging en langdurig fietsplezier. Daarom hebben wij een duidelijk een eenvoudig overzicht* voor je gemaakt. Op welke factoren moet je letten bij het aanschaffen van een fiets en welke maten hebben invloed op jouw zitpositie en fietsbeleving?

*De getallen in de tabellen geven een indicatie. Afhankelijk van de lichaamsbouw kan de individuele framehoogte afwijken. Vraag altijd bij ons naar een persoonlijke framehoogte advies.

Lengte: 150 tot 160 cm aanbevolen framehoogte: 42-48 cm
Lengte: 160 tot 170 cm aanbevolen framehoogte: 48-52 cm
Lengte: 170 tot 180 cm aanbevolen framehoogte: 52-58 cm
Lengte: 180 tot 190 cm aanbevolen framehoogte: 58-63 cm
Lengte: 190 cm of groter aanbevolen framehoogte: vanaf 63 cm

Voor kinderfietsen raadpleeg het volgende overzicht

Lengte: 90 tot 100 cm aanbevolen framehoogte: 12 inch
Lengte: 100 tot 110 cm aanbevolen framehoogte: 12 - 16 inch
Lengte: 110 tot 120 cm aanbevolen framehoogte: 16 - 18 inch
Lengte: 120 tot 130 cm aanbevolen framehoogte: 18 - 20 inch
Lengte: 130 tot 140 cm aanbevolen framehoogte: 20 - 22 inch
Lengte: 140 tot 150 cm aanbevolen framehoogte: 22 - 24 inch
Lengte: 150 tot 160 cm aanbevolen framehoogte: 24 - 26 inch

 

Cyclefit fietsmeting

Als je op zoek bent naar een nieuwe fiets en graag de juiste zithouding wilt hebben of je hebt aanhoudend last van je verkeerde zithouding? Dan ben je bij Stuurwold Fietsspecialisten! ook aan het goede adres. Op zowel Racefietsen, ATB, Hybride en ook stadsfietsen en E-Bikes beleef je het meeste plezier als je er goed op zit. Om de fiets goed aan te passen en de juiste maat te vinden kunnen wij met het Cyclefit meetsysteem, door middel van een aantal metingen, in combinatie met geavanceerde software de juiste houding voor je vinden.

Het meetsysteem is ontwikkeld om met name geavanceerde aanpassingen en instelling voor Racefietsen en ATB's te kunnen realiseren. Voor alle fietsen geldt dat het systeem kan adviseren in de juiste framemaat en zadelhoogte.

Via ons contactformulier of telefonisch kun je een afspraak maken voor deze fietsmeting. De kosten hiervoor zijn € 55,00. Hierbij krijg je direct de resultaten uitgeprint van ons mee. Ook kun je desgewenst een vervolgafspraak maken om de uitkomst van de metingen toe te laten passen op je fiets. Als je bij ons je nieuwe fiets aanschaft ontvang je de kosten voor de meting weer terug.

                             

Hoe wordt er gemeten?

De basis voor een correcte positie op de fiets is het precies en nauwkeurig opmaten van uw lichaam. Cyclefit gebruikt een aantal specifieke gereedschappen om de maten op een correcte en eenduidige wijze te bepalen.

Het meest belangrijke stuk gereedschap is de zogenaamde kruishoogtemeter, deze meet de binnenbeenlengte. Hoewel er een aantal andere manieren bestaan is de Cyclefit kruishoogtemeter als 1 van de weinige systemen 100% consistent, dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van luchtdruk voor de bepaling van deze maat. Hierdoor is de druk die wordt uitgeoefend elke keer hetzelfde en zit er dus geen variatie in de meting als gevolg van het zetten van meer of minder kracht.

Een Cyclefit meting bestaat uit 6 maatbepalingen:

Binnenbeenlengte, Dijbeenlengte, Romplengte, Armlengte, Schouderbreedte en Voetlengte.

BinnenbeenlengteDijbeenlengteRomplengteArmlengteSchouderbreedteVoetlengte

Waarom CycleFit?

Te veel fietsers zijn seizoenen lang doende om een juiste zit te vinden. Menigeen slaagt daar niet in en ondervindt daarvan de nadelige effecten, zeker wanneer veel kilometers worden gemaakt. Allerhande klachten, die het gevolg zijn van een verkeerd afgestelde fiets, worden gehoord bij wielrenners, toerfietsers en mountainbikers. Zelfs heel wat stadsfietsers zitten oncomfortabel. In de praktijk worden vaak vuistregels gebruikt, zoals de lengte van de onderarm voor het bepalen van de lengte van de stuurnok, of de hak op het pedaal voor het instellen van de zadelhoogte. Hoe ingeburgerd ook, een dergelijke aanpak is gebaseerd op nattevingerwerk en leidt in de meeste gevallen niet tot een juiste afstelling.

Cyclefit combineert de resultaten van wetenschappelijk onderzoek op het vlak van biomechanica en inspanningsfysiologie, en heeft die kennis vervolgens gebruikt voor de analyse van talloze metingen en zitposities. Op die manier is in een tijdspanne van meer dan vijf jaar een optimale fietshouding in kaart gebracht, die voor ieder individu persoonlijk wordt berekend. Tevens is in die periode meetapparatuur ontwikkeld, waarmee een aantal essentiële lichaamsmaten nauwkeurig kunnen worden gemeten.

Omdat Cyclefit in haar algoritmes uitsluitend gebruik maakt van maten die daadwerkelijk individueel worden gemeten (en niet worden bepaald aan de hand van statistische gemiddelden), werkt het systeem voor vrijwel iedereen. Sinds de introductie van het systeem leveren de adviezen dan ook keer op keer enthousiaste reacties op en wordt aan Cyclefit de voorkeur aan gegeven boven andere meetprogramma’s.

Het Cyclefit-onderzoek naar verantwoorde uitgangsformules en de invoer van de juiste lichaamsmaten heeft aanleiding gegeven tot verschillende wetenschappelijke publicaties, waaronder een veel geciteerd artikel in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Applied Ergonomics (1998).

Voor meer informatie kijk op: http://www.cyclefit.nl


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook