FIETSHELM: EEN KOPZORG MINDER!

Jaarlijks raken er veel fietsers betrokken bij een verkeersongeval.

Van al deze mensen loopt bijna een derde ernstig hoofdletsel op. Vooral eBikers lopen extra risico en hebben vaker meervoudige verwondingen en ernstiger hersenletsel dan een gewone fietser.


FIETSHELM: EEN KOPZORG MINDER!


Traumachirurg

Traumachirurg Jeroen Poos, werkzaam bij de Heelkunde Friesland groep, startte in 2014, samen met een groep artsen van het Medisch Centrum Groningen, een onderzoek. Drie jaar lang hebben de artsen gegevens bijgehouden van alle patiënten die behandeld werden na een ongeval met de fiets. Uit dit onderzoek is onder meer gebleken dat de gemiddelde leeftijd van eBikers, met een leeftijd van 65 jaar tegenover een gemiddelde leeftijd van 39, een stuk hoger ligt dan bij de ‘gewone’ fietser.

Langer mobiel

De stijging van het aantal fietsongevallen blijkt in verband te staan met de stijgende populariteit van e-bikes onder ouderen. Het aantal verkochte eBikes stijgt dagelijks waardoor meer 65-plussers langer mobiel blijven. Volgens SWOV-onderzoekster Marjolein Boele gaat dit helaas niet altijd goed. Er is geen specifiek onderzoek gedaan, maar er is wel bekend dat 65-plussers bijna de helft van hun totale fietskilometers afleggen op een e-bike. De hogere gemiddelde snelheid die wordt gereden in combinatie met een verminderd reactievermogen en een verhoogde fysieke kwetsbaarheid maken dat zij extra risico lopen op zwaarder hersenletsel bij een ongeval.

Helm op

Het dragen van een helm zou bij een ongeval een hoop leed kunnen voorkomen. Recent hebben Australische onderzoekers nog geschat dat bij het dragen van een helm het risico op ernstig hoofdletsel met 69% afneemt en op ernstig hersenletsel zelfs met 65% afneemt! In Nederland is het dragen van een helm op de e-bike helaas nog niet zo algemeen geaccepteerd als bij bijvoorbeeld wielrenners of mountainbikers, maar daar gaat ABUS verandering in brengen, want een kopzorg minder, dat wil toch iedereen?

'Een helm verkleint de kans op ernstig hoofdletsel met 69%'

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid


Fietshelm kopen?

Hier moet je op letten

  • Kies een helm die voldoet aan de Europese EN 1078 norm of de NTA 8776 norm voor speed pedelecs.
  • Meet de omtrek van het hoofd boven de wenkbrauwen. De omtrek van het hoofd moet overeenkomen met de maat van de helm, wij kunnen dit in de winkel met een speciale meetband voor u doen, zo is er geen twijfel.
  • Pas de helm goed, pas meerdere helmen en ga voor de optimale pasvorm. Laat u adviseren in een onze speciaalzaak.
  • Reflectoren en geïntegreerde achterlichten zorgen bij slecht zicht of in het donker voor extra veiligheid.
  • Kies een helm met goede ventilatie. Dit zorgt voor meer draagcomfort.

In onze winkel en in de webshop bieden wij een ruim assortiment met fietshelem voor zowel Race, ATB, kinderen en dagelijks gebruik.

De helmen voor dagelijks gebruik en bijzonder geschikt voor eBike rijders vindt je onder de categorie Urban helmen.

Voor alle eBike rijders hebben wij een speciale aanbieding, bij aanschaf van uw nieuwe E-Bike of als uw E-Bike nog geen 2 jaar oud is, ontvangt u bij ons 20% korting op de aanschaf van een Urban fietshelm.

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Maak van je eBike een smartbike

Met het COBI.Bike Bosch eBike smartsysteem maak je in een handomdraai met jouw smartphone een smartbike

WINTERBEURT ACTIE

Nu is het ideale moment voor een onderhoudsbeurt. √ Scherpe aanbieding, KORTING op alle tarieven √ Uw fiets 100% winterklaar of voor het voorjaar √ De ene dag gebracht, de volgende dag weer klaar √ Inclusief GRATIS haal- en brengservice √ 10% korting op alle te gebruiken materialen

E-BIKE IN DE SPOTLIGHT / PEGASUS RAVENNA 8F BELT

In de wintermaanden lichten wij graag onze nieuwe modellen toe. Voor de forens die elke dag op zijn of haar E-Bike naar het werk gaat zijn een aantal zaken enorm belangrijk.

Nieuwe collectie Flow Fitness hometrainers en fitnessapparatuur

Iedereen wil natuurlijk gezond en fit blijven. Als u het gevoel hebt dit niet te zijn dan zijn er verschillende manieren om dit te worden. Wij bieden daarom een ruime sortering Hometrainers en Fitnessapparatuur aan. U kunt altijd bij ons terecht, of u nu uw conditie wilt trainen of als u moet revalideren.

Eén van onze populairste E-Bikes is direct beschikbaar.

De Pegasus Siena is al een aantal jaar één van de meest populaire E-Bikes voor dagelijks gebruik uit de Pegasus stal. Met haar vernieuwde geometrie biedt de Siena nog meer rijcomfort. Dankzij de stille en krachtige Bosch middenmotor en een 400 Wh accu rijdt je gemakkelijk en comfortabel tot wel 120 km ver.*

Tweede Kamer akkoord met 7% bijtelling voor fiets van de zaak

Het is officieel: vanaf 1 januari 2020 geldt een bijtelling van 7 procent voor de fiets van de zaak die ook privé gebruikt wordt. Dat geldt voor de gewone fiets, de e-bike en de speed pedelec.

WAT MOET IK DRAGEN OP DE FIETS IN DE WINTER?

Goede kleding is een vereiste wanneer je dagelijks en in alle seizoenen op de fiets wil zitten. Naast de keuze van water- of winddichte kleding, ademende eigenschappen of technische kwaliteiten, is het kiezen van de juiste combinatie van groot belang. Want door slim te kiezen uit onze verschillende lagen creëer je voor elk weertype een passende outfit. En kan je het verschil maken tussen afzien of genieten. We bieden in onze collectie een ruime keuze aan verschillende producten om zo jouw perfecte outfit te vinden.

Voeg een beetje kleur toe op straat...

Met de sprankelende Bici Italia collectie van Pegasus is dit niet zo moeilijk.

Cold Season collectie 2018/2019

De dagen worden korter, het weer wordt minder aangenaam en toch wil je lekker buiten blijven sporten. Tijd voor lange mouwen! Zorg dat je goed gekleed naar buiten gaat en je bestand bent tegen alle weersomstandigheden.

AGU Thorax Racehelm ACTIE!

Je hoofd blijft heerlijk gekoeld dankzij de 26 ventilatieopeningen in deze lichtgewicht, Double in-mold racehelm.

Lezyne BIKE PARTS en GPS Computers

Nieuw in ons aanbod! De Bike Parts en GPS computers van Lezyne. Duurzame, veelzijdige en betaalbare computers en onderdelen voor elke wielrenner en ATB-er. Onmisbaar tijdens je tourrit of track.

RACE & ATB SCHOENEN COLLECTIE

Heb je nog een paar nieuwe schoenen nodig? Om nog meer uit je fiets te halen en je prestaties te verhogen fiets je met goede en comfortabele fietsschoenen. Door jezelf "te verbinden" met je fiets push je jezelf tot het uiterste.