Compleet onderhoud voor elke fiets

Het is weer tijd voor een Najaars onderhoudsbeurt voor uw fiets.
Wij controleren de fiets op alle punten en zorgen ervoor dat u weer veilig op pad kan.

Heeft u een eBike, houdt dan rekening met een aantal punten tijdens de winter.
Hieronder een paar handige tips op een rij.


Compleet onderhoud voor elke fiets


Een degelijke Basis onderhoudsbeurt nu met extra voordeel.
Voor ons complete aanbod beurten kijk hieronder.

 NAJAARS ONDERHOUD AANBIEDING 

Een BASIS onderhoudsbeurt voor uw stadsfiets, sportfiets of eBike, nu al voor een scherpe prijs. 

- Snelle Check incl. smeren en stellen € 29,00
- Stads / Sportfiets van € 70,00 voor € 59,00
- ATB / Racefiets van € 80,00 voor € 69,00
- eBikes van € 90,00 voor € 79,00


Alle Basis Onderhoudsbeurten zijn incl. o.a.

- Remmen en versnellingen afstellen
- Bouten en moeren nadraaien
- Controle banden en wielen
- Verlichting en accu controle
- Balhoofd en lagers controle

Onze werkplaats is bereikbaar via de achterkant van onze zaak, u kunt uw fiets gewoon blijven brengen voor onderhoud, service en reparaties. U kunt hiervoor eenvoudig afspraak maken via onze online werkplaatsplanner.

 Maak nu een afspraak 

Tips voor uw eBike

Tip 1. Gebruikershandleiding fabrikant

Lees altijd de gebruikershandleiding van jouw eBike. Hierin staat duidelijk omschreven welke laadprocedure, bewaartips en aandachtspunten voor het type accu van toepassing zijn. Als je deze niet meer hebt zijn de gebruikershandleidingen terug te vinden op de website van de fiets fabrikant of kijk even op onze pagina hier. Verkeerd opladen, gebruik en opslag van de accu kan defecten of beschadigingen tot gevolg hebben. Voorkom op deze manier dan ook discussie over wel of geen garantie.

Tip 2. Wat te doen bij een beschadigde accu?

Gebruik een beschadigde accu niet!
Is de accu gevallen, nat geweest of vertoont deze aan de buitenkant beschadigingen, laat de accu dan controleren door een ervaren monteur.

Als de accu bol staat of warm aanvoelt zonder dat deze kort daarvoor aan de lader is geweest dan is de kans op zelfontbranding erg groot, ook dan moet je de accu niet meer gebruiken. Verstandig is dan om deze buitenshuis, in zand (indien mogelijk) en niet in de nabijheid van andere brandbare materialen te bewaren of af te voeren. Beschadigingen door interne warmte zijn zichtbaar aan de buitenkant. Inleveren van een defect accu kan bij STIBAT of het overlaatperron van de gemeente. Verpak deze in een plastic zak om lekkage te voorkomen, mits de accu niet warm is.

Vermeld dan bij het inleveren wel dat het om een defecte accu gaat.

Tip 3. Wintergebruik.

Opladen van de accu

Laat de accu in de winter bij voorkeur op binnenshuis. Dit begint bij temperaturen onder de 10° C Als de accu vanuit de kou binnen komt, laat deze dan eerst een uur rusten om en op temperatuur te komen voordat je gaat laden. De accu laat beter en meer op bij “kamertemperatuur”. Heb je een fiets met de accu vast in het frame, probeer dan deze ook op een zo warm mogelijke plek op te laden. Dek de accu of de fiets met interne accu nooit af met een deken of iets dergelijks, dit veroorzaakt te veel interne opwarming van de accu met mogelijk brand tot gevolg. Ook als je de accu niet direct gaat bijladen is het bewaren van de accu binnenshuis beter dan in een koude schuur of buiten.

Laat de accu bij voorkeur niet ’s nachts op en dek deze nooit af, dit kan risico’s met zich meebrengen.

Dit is de laatste tijd ook actueel in het nieuws, met name de risico's op brand.

Gebruik van de accu

Bij gebruik van de accu (afneembaar frame of bagagedrager model) is het gebruik van een neopreen hoes een uitkomst, want daar behaal je meer kilometers mee. De actieradius blijft hoger doordat de accu warmer blijft. De hoeveelheid is niet exact te bepalen omdat dit afhankelijk blijft van de rijstijl, maar je behaalt gegarandeerd meer kilometers. De hoes beschermt ook tegen vocht en regen. (Opladen van de accu doe je wel zonder de hoes er om heen).

Bij intensief gebruik van de eBike en met name bij Speed Pedelecs (45 km/u) is het aan te raden voor opladen de accu een uur te laten “rusten” totdat de interne accutemperatuur gedaald is tot kamertemperatuur.

Tip 4. Vervoer van de eBike

Je kunt de eBike makkelijk vervoeren achter op de auto of camper door gebruik te maken van een fietsendrager. Verwijder voor vervoer altijd de accu, dit is niet alleen lichter achterop de drager maar ook veiliger voor de accu. Zorg er voor dat de accu stevig in de auto vervoert wordt en niet rond kan gaan slingeren. Achter op de auto kan uw accu hoe dan ook vochtig worden door de nevel die eventueel achter de auto ontstaat. Deze is dunner dan druppels en kan gemakkelijk de accu en/of motor binnendringen. Voor middenmotoren zijn ook beschermhoezen beschikbaar. Neem als je dan toch bezig bent ook, indien mogelijk, het display (of kilometerteller) af.

Tip 5. Laat je eBike regelmatig onderhouden en inspecteren

Bij ons aanbod onderhoudsbeurten, met name voor eBikes, controleren en onderhouden wij de fiets op een aantal crusiale punten. Denk bijvoorbeeld aan de contactpunten van de accu, bedrading en display. Maar ook de ketting en tandwilen worden grondig gecontroleert.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Plus Servicepakket met extra garantie

3 Jaar full Service bij aankoop van jouw nieuwe fiets.

FietsZeker verzekering van Allianz

Sluit gemakkelijk en direct een voordelige fietsverzekering af...

Najaarsdeals op de Lovens Explorer bakfietsen

Koop je nu een Explorer, dan profiteer van van een leuke deal

Onderhoudsvrij met Belt Drive

Elke dag op pad in alle weersomstandigeheden? Daar heeft jouw fiets wel wat van te lijden...

EXTRA NAJAARSKORTING op alle voorraad Pegasus e-Bikes

De zomervakantie is nu echt begonnen. Dat betekend dt wij een schepje bovenop onze aanbiedingen doen.

Fiets verhuur - Stuurwold Fietsspecialisten!

Comfortabele eBikes en Stadsfietsen

Vindt de App voor jouw eBike

De eBike Flow-app maak je eBike klaar voor de digitale toekomst

Fietsen zonder zadelpijn!?

Niets is zo vervelend als, na een aantal kilometer fietsen, last te krijgen van je zitbotten, schaambeen of prostaat. Pijnlijke zitbotten en een tintelend gevoel ontnemen al gauw het plezier aan fietsen. Zonde, vinden wij, maar ook de ontwikkelaars van SQlab.

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook