Leasefiets

LEASEFIETS VAN DE ZAAK?

Goed nieuws, want met de nieuwe fiscale regelingen vanaf januari 2020 is het leasen van een fiets via de werkgever met een bijtelling van slechts 7% voor privégebruik een stuk aantrekkelijker geworden.

VANAF 1 JANUARI 2020, FIETSPLAN 2.0

Naast het huidige fietsplan is fietslease nu ook een interessante mogelijkheid.

Via diverse aanbieders biedt Stuurwold Fietsspecialisten! het "nieuwe fietsplan" aan.

In tegenstelling tot de oude fietsregeling (die gewoon blijft bestaan), is de leasefiets van de zaak in z’n nieuwe jasje voor elke doelgroep interessant. Want ook al rijd je een leaseauto, een leasefiets past daar prima naast, zelfs in combinatie met een OV-kaart van de werkgever. Fiets dan bijvoorbeeld naar het station of transferium. Zelfs de mogelijkheid om (deels) reiskosten te vergoeden blijft van kracht. Je kunt dus in ieder geval altijd een aantal dagen in de week op de fiets naar het werk.

Dit zegt het Ministerie van Financiën over de leasefiets van de zaak:

>Fiets van de zaak wordt aantrekkelijker

Hoe gaat het leasen via de werkgever in zijn werk?

>Alle Spelregels op een rij

Maak eenvoudig zelf een berekening van jouw maandelijkse leasebedrag

>Leasecalculator LEASE A BIKE

Eerst testen, dan kopen? Maak dan een week lang een proefrit.

>Bekijk hier de mogelijkheden

INFORMATIE VOOR DE WERKNEMER

Als je als werknemer graag gebruik wilt maken van het leaseplan dan is het belangrijk dat de werkgever klant wordt bij de Lease-aanbieder, het voordeel is dat dit de werkgever helemaal niets kost. Sterker nog, alle lastige adminstratie wordt zelfs helemaal verzorgt.

Heb je interesse? Laat ons dit dan weten. Wij verzorgen dan graag het contact met de werkgever. Voor meer informatie of een aanvraagformulier kun je ons contactformulier gebruiken, wij nemen binnen 24 uur contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

De werkgever kan de leasefiets op drie manieren aanbieden:

Het contract voor de leasefiets komt, net als bij een leaseauto, op naam van de werkgever.
Echter, voor de betaling hiervan zijn drie scenario's mogelijk:

 1. Je werkgever betaalt jouw volledige leasekosten
 2. Je werkgever draagt een deel bij
 3. Je werkgever faciliteert alleen het proces. 

In het eerste scenario zijn de leasekosten dan voor de werkgever en de bijtelling van 7% is voor rekening van de werknemer. Neem als voorbeeld dat het brutoloon € 35.000,00 is en dat de eBike € 2500,00 kost. Dan is de bijtelling van 7% slechts € 175,00 per jaar. Omdat dit belast is met, zeg maar 37,35%, komt dit op net iets meer dan € 5,00 per maand.

In scenario 2 en 3 is het mogelijk om (een deel van) het leasebedrag in te houden van je brutoloon. In andere woorden, het brutoloon wordt dus verminderd met de leasekosten inclusief service en verzekering. Deze bruto-netto uitwisseling is voordelig voor jou en levert je tot wel 40 procent fiscaal voordeel op ten opzichte van privé aanschaf. Indien je werkgever de leasekosten voor zijn rekening neemt, betaal je slechts enkele euro's bijtelling per maand. Je voordeel loopt dan op tot wel 80 procent.

Maandelijks betaalt u, via de werkgever middels een verrekening van het brutosalaris, een vast leasebedrag plus de 7% bijtelling.

Dit bedrag is vervolgens inclusief verzekering, onderhoud en reparatie, diefstal en pechhulp voor de fiets. Bij een eBike kun je kiezen uit twee pakketten voor onderhoud, wat bepaald wat er per jaar gespendeerd mag worden. De leasefiets mag dan in de eerste drie jaar zowel zakelijk als privé gebruikt worden. Na deze periode heeft de werknemer de mogelijkheid de leasefiets over te nemen tegen 15% van de cataloguswaarde.

Alle merken en type fietsen binnen de leaseregeling zijn mogelijk. Zoals stadsfietsen, sportieve hybridefietsen, eBikes uiteraard en Speed Pedelecs (45 km/u). Maar ook een ATB, racefiets of bakfiets bijvoorbeeld.

Hoe het werkt? Eenvoudig! Als je werkgever het leasen faciliteert, krijg je een code. Je komt naar de winkel en kiest je favoriete fiets of eBike uit, je zoekt daarbij de accessoires die je wilt hebben, zoals een paar fietstassen, een helm en een goed regenpak. Dit alles kan in het leasebedrag opgenomen worden. Wij geven alles door en niet veel later rijd je hier de winkel uit. Gegarandeert met een grote glimlach ;-).

LEASE-AANBIEDERS

Wij werken samen met verschillende Lease-aanbieders, hierdoor kunnen wij meerdere opties aanbieden en daardoor ook preciecer maatwerk leveren. De werknemer en/of de werkgever kiest de aanbieder uit die het beste bij ze past. Wij faciliteren de rest met betrekking tot de aanmelding.

Wij bieden leasemogelijkheden via de onderstaande aanbieders:

> LEASE A BIKE (Pon)

> Leasefiets (Frieslandlease)

> CycleLease (Cyclesoftware)

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN HET FIETSPLAN EN LEASEN?

 • Via een fietsplan schaf je een fiets aan die de werkgever in eerste instantie (binnen de WKR) betaald. Kosten voor onderhoud, reparaties worden hier niet in verrekend en komen voor rekening van de werknemer. De verzekering en waardebonnen voor de aanschaf van accessoires kunnen hierin wel opgenomen worden. De werkgever verrekend een (vast) bedrag elke maand van het brutosalaris (of vakantiedagen / overuren). Zodra de fiets volledig is afbetaald, is de fiets eigendom van de werknemer.
  Het voordeel tot een bedrag van € 749,00 of soms meer kan oplopen tot wel 40%. 

 • Bij een leasefiets betaalt de werkgever een vast leasebedrag per maand. Dit bedrag is vervolgens wél inclusief onderhoud, reparaties, verzekering én pechhulp. De werknemer betaalt altijd de vaste lage bijtelling van 7% over de waarde van de fiets. Na 36 maanden (leasetermijn) kan de werknemer de fiets overnemen voor ca. 15% van de aanschafwaarde. Ook bij het Leaseplan verrekend de werkgever met de werknemer dit (vaste) bedrag elke maand met het brutosalaris, (of vakantiedagen / overuren). Voordeel is dat de werkgever in deze regeling ook (deels) kan meebetalen aan de fiets. Bij het leasen kan het voordeel enorm oplopen als de werkgever meebetaalt aan het leasebedrag. Daarnaast houdt u de reiskostenvergoeding voor de dagen dat u met de auto naar het werk gaat.

INFORMATIE VOOR DE WERKGEVER

LEASEN IS EEN WIN / WIN SITUATIE, GA TOCH LEKKER FIETSEN!

VOORDELEN WERKGEVER

 • Investering in bereikbaarheid van uw bedrijf
 • Duurzame mobiliteit en minder CO2 uitstoot
 • All-in service, onderhoud en verzekering
 • Geen lastige administratieve regelingen
 • Fitter en vitaler personeel
 • Heldere en duidelijke advisering bij aanvraag
 • Besparing op o.a. sociale lasten en parkeren

VOORDELEN MEDEWERKER

 • Geen files en besparing op autokosten
 • Elke type fiets is mogelijk
 • Fiscaal voordeel tot 40% t.o.v. koop
 • Geen hoge aanschafkosten
 • Vast bedrag per maand via brutoloon
 • All-in service, onderhoud, reparatie en verzekering
 • Optie tot koop na 36 maanden
 • Behoud van recht op reiskostenvergoeding

Wij verzorgen graag het contact tussen uw bedrijf en de Lease-aanbieder.
Uw werknemer kan dan snel op zijn of haar favoriete fiets gaan rijden.

DE VIER STAPPEN VAN HET AANMELDEN

 1. Neem contact met ons op. Wij regelen dat er een contract met de Lease-aanbieder wordt afgesloten. De werknemer geeft aan u aan dat hij/zij interesse heeft in een leasefiets. U geeft daarna toestemming via het geautomatiseerde platform.
 2. Na registratie en toestemming krijgt de werknemer direct een bestelcode in de mail. Met deze code komt de werknemer naar onze winkel.
 3. De werknemer zoekt bij ons zijn/haar favoriete fiets uit. Hierbij zijn alle merken en types mogelijk. Ook kunnen accessoires, zoals een slot, regenpak of fietstas direct mee geleased worden.
 4. Als laatste ondertekent de werknemer het leasecontract via het online platform in de winkel en de fiets of eBike kan mee!

Voor meer informatie, als u wilt weten op welk leasebedrag u voor uw favoriete fiets uitkomt en wat uw totale voordeel is, of een aanvraagformulier kunt u ons contactformulier gebruiken, wij nemen binnen 24 uur contact met u op om de mogelijkheden met u te bespreken.

>Aanvraagformulier 'Fietsplan 2.0'

>Alle Spelregels op een rij

>Bedrijven informatie brochure Fietsplan 2.0

>Intersessante FAQ's voor de werkgever


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook