E-bikes

Elektrische fietsen (E-Bikes)

Inmiddels is de elektrische fiets, of wel E-Bike genoemd, niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Sterker nog, het lijkt wel of je ze steeds vaker ziet rijden.

De afgelopen 5 jaar is de vraag naar E-Bikes enorm gestegen, duurzaam vervoer bereikbaarheid en e-mobilty zijn termen die we steeds vaker horen en lezen. Werkgevers en (lokale) overheden stimuleren juist om deze redenen het gebruik van de fiets (E-Bike) om naar het werk te komen. Voor u als werknemer zijn er vaak interessante voordelen die net dat laaste zetje kunnen geven om de auto eens wat vaker te laten staan.

Wij werken als partner hier graag aan mee, daarom zijn wij ook aangesloten bij alle gangbare organisaties die fietsprojecten faciliteren.

De aankoop van uw nieuwe E-Bike kan via ons geregeld worden via:

- Bedrijfs Fietsen Nederland
- Nationale Fiets Projecten
- ABC Fietsenplan

Ontwikkelingen

De laatste jaren heeft een fiets met elektrische trapondersteuning in een hoog tempo veel gedaanteverwisselingen gehad en worden er veel nieuwe innovaties in het ontwerp, de vorm van ondersteuning en het bereik (actieradius) gedaan.

Er valt inmiddels zoveel te kiezen dat het misschien lastig is om te bepalen welke elektrische fiets het beste bij je past. Denk bijvoorbeeld aan rijcomfort, de plaats van de motor, de plaats van de accu, maar natuurlijk ook de capaciteit van de accu (tank inhoud) en het uiterlijk van de fiets. Wij bieden daarom een uitgebreid assortiment aan E-Bikes met keuze uit ondermeer verschillende aandrijfsystemen, accupakketten en meerdere technologieën. Wij zeggen dan ook, 'Er is voor iedereen een passende elektrische fiets'.

Om u alvast een beetje op weg te helpen kunt u kiezen uit o.a.

De plaats van de motor,

Voorwielmotor 
Wanneer de motor in het voorwiel zit heb je het gevoel alsof je wordt voort getrokken. Met de motor in het voorwiel is er ruimte om in het achterwiel een versnellingsnaaf te monteren. In combinatie met een dichte kettingkast levert dat een onderhoudsvriendelijke fiets op. E-Bikes met een voorwielmotor zijn doorgaans ook in voordeliger modellen beschikbaar.

Middenmotoren 
Deze motoren zorgen voor een betere balans en gewichtsverdeling in de elektrische fiets. Tevens zijn deze fietsen vaak voorzien van een motor met Bosch technologie, deze motor onderscheidt zich met zijn relatief lage gewicht, zuinig rijgedrag en krachtige ondersteuning. O.a. Bosch motoren zijn er in verschillende uitvoeringen, zodat eenvoudig de keuze gemaakt kan worden voor elke specifieke toepassing, stad, heuvel,- of bergachtige omgeving.
Andere voorbeelden zijn middenmotoren van Shimano, Brose en Yamaha.

Achterwielmotor 
De naam zegt het al, deze motor zit in het achterwiel. Een achterwielmotor zorgt zodoende voor een natuurlijke en stille rijbeleving. Je krijgt als het ware een duwtje in de rug. Onze E-Bikes, voorzien van achterwiel aandrijving, zijn altijd uitgerust met een motor met ION®-technologie en een derailleurversnelling.

De kracht van de motor,

Afhankelijk van het gebruik of de gekozen technologie zijn motoren zuinig in gebruik of juist extra krachtig. Voor woon- werkverkeer is misschien een motor met een lagere (voordeliger) ondersteuning voldoende, terwijl u meer baat zou hebben bij een krachtige motor als u wel eens in een heuvelachtig terrein of winderigere omgeving fietst.

Het accupakket,

Het meest voorkomend is dat de accu in de bagagedrager is geplaatst, dit heeft een aantal grote voordelen. De accu is gemakkelijk uitneembaar, zo kunt u deze binnenshuis of op uw werk eenvoudig opladen, maar ook het gewicht van de fiets is lager als u deze achter op uw auto wilt vervoeren. Ook kan de accu op of in het frame zijn geplaatst, dit resulteert in een efficiëntere gewichtsverdeling en strakke vormgeving.

De meeste fabrikanten bieden inmiddels de mogelijkheid om een accu met verschillende capaciteiten te kiezen. U bepaalt dus zelf uw actieradius (het bereik van de fiets) afhankelijk waar uw voorkeur naar uit gaat. 

Welke fiets en welke aandrijving past het beste bij mij?

weeg voor u zelf af hoe u de fiets het meest zal gaan gebruiken:

  • Recreatief? Dan wil je misschien een groot bereik, een accu met veel capaciteit en een zuinige en krachtige (midden) motor.
  • Voornamelijk mooi weer? kies dan bijvoorbeeld voor een wat lichtere fiets met derailleurversnellingen.
  • Woon-werk gebruik? Dan kiest men vaker voor een dichte kettingkast, maar ook derailleur biedt veel sportiviteit en een iets lager gewicht. 
  • Prijs bewust? Dan heb je veel keuze uit modellen met een motor in het voorwiel en keuze uit verschillende accu's.
  • Laat u vakkundig informeren in onze winkel en maakt desgewenst een proefrit

Merken

Wij bieden meerdere merken aan, elk met hun eigen karakter, design en prijsklasse.

pegasus

Pegasus, de marktleider in Duitsland, biedt de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Met continue aandacht voor kwaliteit, veiligheid en innovatie is het Pegasus gelukt om uit te groeien tot één van de belangrijkste Europese aanbieders van kwaliteitsfietsen.
 
Pegasus E-Bikes worden door de Nederlandse testpanels met regelmaat hoog gewaardeerd. Pegasus biedt een breed aanbod aan modellen voor dagelijks en recreatief gebruik. Voor de Nederlandse markt zijn speciaal de Ravenna en Siena modellen met dichte kettingkast ontwikkeld. Een belangrijke ontwikkeling momenteel is de integratie van de uitneembare 500 Wh accu in het frame en de toepassing van riemaandrijving.

Kettler

KETTLER biedt een interassant aanbod E-Bikes met Bosch middenmotor. Opvallend aan de modellen van KETTLER zijn o.a. design, funcionaliteit, duurzaamheid en comfort. Een totaal plaatjes dus. KETTLER is een reletief jong merk dat "kwaliteit als traditie" als motto heeft.

Scott

Scott is met name een producent van hoogwaardige sportfietsen, de innovaties en ontwikkelingen in dit segment worden toegepast in de productie van hun E-Bikes. Hierdoor zijn deze voorzien van een licht en stijf frame wat de sportiviteit en het rijcomfort aanzienlijk verhoogt.

Gazelle

Gazelle is al jaren de toonaangevende Nederlandse fabrikant van E-Bikes dat door de opkomst van de middenmotor hun frame opnieuw ontworpen heeft. Hierdoor vallen uitgesproken en strak design en degelijkheid samen in de productie van hun E-Bikes. Door de toepassing van Bosch en Shimano middenmotoren biedt Gazelle in dit segment volop keuze en worden voor de modellen met een voorwiel aandrijving de motoren en accu’s van Panasonic gebruikt.

Sparta

Met Sparta kies je voor degelijkheid, ruime keuze uit verschillende modellen met zowel voor,- achter,- en middenmotoren. Sparta heeft door hun innovatieve ontwerp de E-Bike al sinds het begin vormgegeven. Met de toepassing van slimme technologie biedt Sparta hun E-Bikes aan met o.a. GPS tracking om kans op diefstal aanzienlijk te verkleinen.

Batavus

Batavus is herkenbaar door hun oer Hollandse ontwerp en prachtige vormgeving. Batavus biedt binnen elk segment keuze zodat je altijd de juiste fiets vindt. Van trendy stadfietsen tot geavanceerde E-Bikes voor recreatief gebruik.

Speed Pedelecs (45 km/u)

O.a Gazelle biedt een tweetal interessante modellen aan, deze vindt u hier.

Een E-Bike die sneller rijdt dan 25 km/u is kentekenplichtig, informatie m.b.t. kentekenregistratie via de RDW voor uw 45 km/u E-Bike en de kosten hiervoor, op aanvraag.

Informatie m.b.t. diefstal, schade -en uw verplichte WA verzekering voor Speed E/Bikes vindt u hier.

Garantie en Service

Uw nieuwe E-Bike is na aanschaf altijd standaard voorzien van 2 jaar fabrieksgarantie én ons basis servicepakket.

Dit is inclusief:

Volledig rijklaar afgeleverd
Gratis montage van accessoires
Uitleg en aftelling op maat
Volle accu en actuele software
Gratis Servicebeurt na 500 km
 Korting op de 2e en 3e Servicebeurt

Speciaal voor Sparta en Batavus is er het EzyRider Garantieplan. Dit biedt u vijf jaar volledige dekking op alle nieuwe E-Bikes van deze merken. De dekking geldt voor alle mechanische en elektronische onderdelen, inclusief accu en motor, m.u.v. slijtagedelen van uw E-Bike gedurende 5 jaar.

*Het is echter wel noodzakelijk dat u voor alle dekkingen en garanties alle servicebeurten en regelmatig onderhoud laat uitvoeren om hierop aanspraak te kunnen maken.

Informeer naar alle mogelijkheden per merk en type en de voorwaarden in de winkel. 


TerugDeel het met uw vrienden!